Kims Øletiketter

Boneyard Beer, Farum


Boneyard Beer DK blev grundlagt i efteråret 2010 af Martin Larsen og Sune Saabye efter en lang nat, hvor der blev snakket om, at man sagtens kan brygge vin på druer fra eget drivhus… Den ene brygmester overtalte den anden til, at det var meget bedre at kaste energien over ølproduktion! Samme nat bestilte brygmestrene to øl-startsæt med det hele og betalte med det samme.

De første mange bryg blev lavet hjemme i køkkenet med 30 liters-gryder. Øllet blev brygget på maltekstrakt – en slags øllens svar på Nescafe – og på trods af stor entusiasme fra brygmestrene selv og fra en fast gruppe af støttende personer omkring bryggeriet, fik det aldrig helt den ønskede kvalitet.

Den årlige julefrokost blev afholdt, og her blev øllet serveret sammen med rigelige mængder af mad og snaps. Det fik den tredje brygmester til at melde sig på banen – Jovanco Dimovski, en makedoner, der medbragte generationers erfaring med gæring af blommebrændevin.

De besluttede efter et par år at skifte til rigtige ingredienser, hvor spiret malt spaltes i en kværn, mæskes i 1-1,5 time ved 65-66 grader. Humleblomster tilsættes den kogende urt i flere portioner, afhængig af den smag man ønsker. Første portion giver den bitre smag, som koger med en times tid – de næste portioner humle giver de finere ’blomstrede’ nuancer i duft og smag. Til sidst gæring og evt. tørhumle.

Køkkenet blev for lille, og lugten for stor (synes familierne). De rykkede til et kælderlokale under Puls180 (Crossfit centeret hvor brygmestrene træner). Et 100-liters italiensk bryganlæg blev købt ind og brugt flittigt det næste års tid… Det blev for varmt, og lugten blev også her for meget for de andre gæster… Næste skridt var Bie’s BrygLab lige rundt om hjørnet…

Siden bryggeriet lejede sig ind hos Bie’s BrygLab i Farum i foråret 2018, er den fjerde brygmester kommet til – Søren Skov, professor ved LIFE. Søren bidrog straks med sin store viden om celler, humleolier, temperaturer og mange andre ting, som ikke huskes nu…

En ny øl hver måned, det er konceptet bag Boneyard Beer DK. Siden 2010 er det blevet til mere end 85 bryg. Der brygges nu 400 liter håndbrygget specialøl pr. batch.

 

 


Boneyard Beer