Gerhard Christensen startede i året 1900 et ølbryggeri i Østerby på Fejø. Han havde før den tid haft en mølle udenfor byen og det var hans tanke at komme ind til den lille by og bosætte sig der. Da den herboende brygger gik fallit og hans bryggeri kom på aktion blev det købt af Gerhard Christensen der på dennemåde fik en byggegrund i byen.
Det var dog ikke hans mening at fortsætte med bryggeriet, men mente at han på denne måde kunne få en biindtægt. Efter nogen tid tog han til Nykøbing F. Bryghus for at få et mindre kursus i hvidtølsbrygning, og med hjælp fra en ven i Østerby fik han bryggeriet igang.
Desværre måtte man efter nogle års forløb omstille produktionen, da købmændene på Fejø forlangte at få øllet leveret på flasker.
Bryggeriet hævdes at være nedlagt omkring 1914 og efter den tid fik man hvidtøllet fra Bryggeriet "Thor" i Maribo, det senere Maribo Bryghus. gerhard Christensen sendte øltræerne til Maribo, fik dem fyldte tilbage og kørte så rundt og solgte dem på øen.
Det er muligt at bryggeriet senere er kommet igang igen, for i oktober 1930 har brygger J. Christensen (en søn måske?) følgende annonce i en lokal avis:
Efter at mit bryggeri er nedlagt, er alt tilbehør til et
mindre bryggeri til salg samleet eller delt til en mindre
pris. For det første en kobberkedel så god som ny med
udløb, stor 6 á 7 tdr., mæskekar af samme størrelse
med kobbersiplade i bunden, et do. med pumpe, samt
gærkar på 8 tdr. mes slange og flangse dertil, svalebakke
af jern, størrelse ca. 8 og 4 alen, dybde 6 tm., rummer
10 á 12 tdr., en gærbakke af jern, en pumpe med 13 al.
2 tm. rør, en do. tryk- og sugepumpe med 29 al. rør,
samt en del forskellige mindre ting - alt i god stand.
Og hermed var Fejø Bryggeri for stedse nedlagt.
Poul Sørensen
Samlerringen nr.2, April 1978