Bøgedal Bryghus ligger på gården Bøgedal en smuk firlænget gård fra 1840’erne placeret på kanten af Vejle ådal.
Bøgedal er startet i 2004 og har en lille eksklusiv årlig produktion på godt 35.000 flasker á 75 cl og 270 one-ways kegs pr år. Der brygges mellem 500 og 820 flasker pr. bryg.
Bøgedal Bryghus følger som det eneste kommercielle bryggeri i verden en meget gammel dansk bryggetradition fra før industrialiseringen og brygger godtøl – en kraftig, meget rig øl, med stor restsødme, som man bryggede den på gårdene rundt om Danmark frem til forrige århundrede.
Hvert bryg er unikt og etiketten er forsynet med brygnummer, type og opskriftnummer samt angivelse af aromahumle. Fx Bøgedal Nº 434, Type: Mørk øl, Opskrift: Mørk #6 samt dato for brygning og aftapning.
Bøgedal Lys #1, Bøgedal Gylden #1, Bøgedal Hvede, Bøgedal Porse og Bøgedal Hyld er dog navngivet efter deres opskriftnummer eller navn.
Bøgedal er Skandinavien eneste fritfaldsbryggeri (all gravity). Øllet løber fra kar til kar ved hjælp af hejseværk uden brug af pumper. Det er en væsentlig kerneværdi for Bøgedal ikke at anvende pumper, da den molekylære struktur i øllet er skrøbelig. Hvis den ikke behandles nænsomt vil den ændre sig og det vil påvirke smagen. Ønsket er at øllen har en original smag og fremstår ren. Af samme grund er øllet ufilteret og upasteuriseret