Lige syd for Otterup ligger Nislevgård, der på den tid var en stor herregård. Mange ansatte betød, at der skulle meget øl til, for vandet var dengang af tvivlsom kvalitet. Alle drak øl! Børn, unge og gamle. Måske har man på Nislevgård haft en øl af særlig god karaktér. I hvert fald var det herskabet på gården, der i 1893 lod bryggeriet opføre.
I 1902 bliver Niels Hansen bestyrer på Otterup Bryggeri og kort tid efter køber han dét. Der brygges hvidtøl og der køres daglige ture i Otterup og omegn. Fem store bryggerheste lægger muskelkraft til ølvognene, lastet med øltønder og flaskeøl. Turene går bl.a. til en anden stor herregård i området, Egebjerggård, hvor man ugentligt aftager fire tønder øl.
Der brygges som nævnt alene hvidtøl, men på et tidspunkt får bryggeriet et depot for storebror inde i Odense: Albani. Man får dermed også stærkere øl i sortimentet til de nordfynske kunder. Senere ophører samarbejdet med Albani og det bliver Tuborg, der bliver den nye leverandør af pilsnerøl mm.
I 1926 bliver Niels Hansen syg og dør. Hans enke, Othilde Hansen, driver bryggeriet videre nogle år. Hun forpagter det ud til en brygmester fra Svendborg (navn ukendt), som dog viser sig at være en skidt karl. Efter to år har han stiftet gæld på ca. 70.000 kr - et anseeligt beløb dengang. Da Othilde stadig ejer bryggeriet, må hun betale. Det slår bunden ud af økonomien og hun beder sine to sønner om hjælp. Harald, der læser til forstkandidat, afbryder sin uddannelse og vender hjem og det samme gør den anden søn Henning. De hjælper nu deres mor gennem den vanskelige tid, så gælden kan blive betalt.
I 1929 nedbrænder bryggeriet. Ilden er opstået i en opstaldet varebil. Bryggeriet bliver dog hurtigt opført i en ny og større skikkelse.
I 1938 får Otterup dog et af den slags "tilbud" man ikke kan afslå - fra Tuborg: "Stop jeres egen brygning eller i mister Tuborg depot". Otterup Bryggeri har brygget sin sidste øl. "Tilbud" af den slags er der desværre en del eksempler på. mange små bryggerier har måtte dreje nøglen på dén bekostning og den danske ølverden skrumpede. Tuborg-depotet forblev i familien med sønnen Harald som depotbestyrer indtil 1971.
Ejere:
H.C. Bertelsen (Nislevgård): 1893-1902
Niels Hansen: 1903-1926
Othilde Hansen: 1026-1930
Harald Hansen: 1930-1938
Ovenstående er klippet fra artikel i Ølentusiasten nr. 14, skrevet af Arne Slej. Han retter selv en stor tak til Margit Egdal fra Landsarkivet i Otterup.