Horsens Bryghus eller som virksomheden hed i mange år, Horsens Baiersk- og Hvidtøl-Bryggeri, blev grundlagt af August Waagepetersen i 1859. Waagepetersen var uddannet brygger hos I.C. Jacobsen på Carlsberg og havde desuden opholdt sig på flere tyske bryggerier.
Bryggeriet fik til huse i et tre etagers pakhus på hjørnet af Stefansgade og Allégade. Ud over hvidtøl, som på daværende tidspunkt var den eneste ølsort, der blev produceret i Horsens, startede Horsens Bryghus også en produktion af bayersk øl. I perioden fra 1869 til 1898 havde bryggeriet en turbulent tilværelse, da det blev udvidet i flere etaper, omdannet til et aktieselskab, samt skiftede navn og ejer flere gange. Blandt disse ejere var bl.a. agent Isaac Zacharias Levy og dennes bror løjtnant Arnold Levy, der begge var med i det konsortium der købte bryggeriet i 1873. Senere efter A. Levys død i 1878 overtog en tredje bror, Herman Levy driften af bryggeriet.
I 1898 sammensluttedes Horsens Bryghus med Ceres bryggeriet i Århus, Bryggeriet Fredericia og Bryggeriet Vejle under navnet Østjydske Bryggerier A/S, hvilket senere skiftede navn til Ceres Bryggerierne A/S. I Horsens blev der i Houmannsgade bygget et fælles malteri. Dette blev udvidet i 1948 og var på det tidspunkt Europas største med kapacitet til at producere 10.000 tons malt om året. Kapaciteten blev tredoblet i 1963 hvor der årligt blev produceret 30.000 tons. I løbet af 1990’erne oplevede Horsens-afdelingen en betydelig nedgang og i 1997 stoppede produktionen helt.