Med den store opblomstring i efterspørgsel af special øl, opstod også i Jelling et ønske om et lokalt bryghus. 5 initiativtagere med hang til produktet samt lysten til lokalt iværksætteri, gjorde at Jelling Bryghus blev etableret i foråret og sommeren 2007.
Jelling Bryghus brygger eksklusivt håndbrygget øl af høj kvalitet såvel smagsmæssigt som visuelt. For at efterkomme dette har man valgt en produktionsmetode, hvor øllet er ufiltreret, og hvor det eftergærer på flasken. Bryghusets øl er et "levende" produkt, der skal behandles med omhu og nydes køligt.
Jelling Bryghus er et lille og meget fleksibelt bryghus, der kan brygge både over- og undergærede øltyper. Udstyret er indkøbt og tilvirket, og det er dimensioneret efter en forventet kapacitet på brygning af op til 50.000 liter om året. Der lægges vægt på at brygge efter "all grain" metoden og således dækker bryghusets udstyr alle aspekter af bryggeprocessen, som man selv ønsker at styre ud fra håndværksmæssige principper: fra kværning af malten, mæskning, kogningen af urt, opbevaring i kølerum, tapning.